Week 7: Pizza anders
Voor het weekgerecht van deze week had ik best wel een beetje zenuwen. Het is namelijk een soort pizza en dan is een bakplaat eigenlijk wel een vereiste. Toch leek het me heel erg lekker en besloot ik het op mijn rooster te proberen. Ik heb namelijk geen bakplaat. Ben erg op zoek naar zo'n ding, maar kennelijk verkopen ze die niet los. Als iemand weet waar ik die kan vinden hoor ik het graag.
In het recept staat dat je een ingevette bakplaat nodig hebt, in mijn geval werd het dus een rooster met bakpapier erop. Het is trouwens best een grote klus om het deeg zo groot uit te rollen, calculeer hier ongeveer 10 minuten voor!
Mijn 2e zenuwen kwamen doordat er veel paddenstoelen opzitten en dat is nou niet Sanders favoriete groente. Of is het eigenlijk geen groente...ik weet het niet.. Maar omdat het overkomt als een pizza hoopte ik dat het toch lekker zou smaken. Eigenlijk moesten er 400 gram gemengde paddenstoelen bij en ik heb 325 gram gebruikt en zelf bedacht dat een paprika erbij zou zijn ook een goede combinatie was. Wat ik leuk vond is dat ik rozemarijn uit mijn eigen tuin kon gebruiken. Of dit komt omdat we een hele zachte winter hebben of dat die altijd in de winter goed blijft weet ik niet, maar ik was er wel heel blij mee!
Volgens het recept is het een gerecht voor 4 personen, maar zoals vaker laat ik me daar niet door afleiden. En in dit geval zou ik het op 3 personen schatten. Maar wij hebben het met z'n tweeën gegeten. Of we grote eters zijn weet ik niet. Maar na een werkdag hebben we behoorlijk trek. En omdat het zo lekker was is het helemaal opgegaan. Wat zaten we vol na die tijd! Dus 's avonds niets meer gegeten.
Dus als je ook gezond en lekker wil smullen, probeer maar uit!
Nodig:
- 1 pak mix voor witbrood
- 2 eetl. boter
- 3 eetl. rozemarijn (ik heb ongeveer 5 eetlepels gebruikt en dat was erg lekker)
- 2 uien, in grote ringen (ik heb rode uien in halve ringen gebruikt)
- 2 eetl. suiker
- 400 gr gemengde paddenstoelen (ik heb 100 gr shii-take, 100 gr witte en 125 gr kastanje-champignons gebruikt)
- 100 gr cheddarkaas, geraspt
- 2 takjes peterselie, fijngehakt
- 1 rode paprika (deze stond niet in het recept maar heb ik wel gebruikt)
Bereiding:
- Bereid het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg hier 3 eetlepels rozemarijn aan toe
- Kneed het deeg goed door en laat het 1 keer rijzen (ongeveer 15 minuten)
- Verhit de boter en fruit hierin de uienringen met de suiker (op laag vuur) in ca 10 minuten zacht en kleverig
- Verwarm de oven op 200 graden
- Kneed het deeg nogmaals door en rol het uit op de bakplaat
- Verdeel de uien (en paprika) over het deeg
- Snijdt de paddenstoelen klein en schud ze om met olie, peper, zout en rozemarijn. Verdeel dit over de uien
- Bestrooi het geheel met de cheddarkaas en bak in ca 30 minuten in de oven gaar
EET SMAKELIJK!!!!!
Maak jouw eigen website met JouwWeb