Week 45: Vegetarisch
Wij houden ontzettend van vlees en eten dat ook elke dag. En af en toe maak ik een nieuw gerecht zonder vlees. Zo ook deze keer. En buiten dat er geen vlees in zit, zitten er ook nog paddenstoelen in. Sander houdt daar niet zo van, dus ik was wel een beetje nieuwsgierig wat hij hiervan zou vinden.
Het is een gerecht wat heel snel klaar is. Behalve de voorbereiding (zo'n 15 minuten) kan je in 10 minuten aan tafel.
Toen ik dit gerecht trouwens proefde (toen het nog in de pan zat) vond ik het wat flauw, dus heb ik er nog peper en zout aan toegevoegd. Misschien kwam dit ook wel omdat ik geen cayennepeper heb gebruikt, maar chilipoeder. En ik heb ook geen bosuitjes gebruikt, die was ik vergeten te kopen....in plaats daarvan heb ik een kwart prei erdoor heen gedaan.
Ik vond het een erg lekker verassend gerecht. Ik heb zelf geloof ik ook nog nooit oesterzwammen en shi-take gegeten, maar het smaakte goed. De saus was wel erg dun, ik ben nog aan het bedenken hoe dat de volgende keer anders kan. Nu weet ik niet zeker of er nog een volgende keer komt, want Sander was niet heel enthousiast, dat lag vooral aan de paddenstoelen. Misschien maak ik het nog een keer als ik iemand op bezoek krijg die wel van paddenstoelen houdt..
Wat Sander ook nog aangaf dat hij dit geen hoofdgerecht vond, maar eerder een bijgerecht op een buffet. Dus met de kerst kan ik het ook altijd nog eens maken.
Het gerecht is trouwens voor 3 personen. Nu weet ik niet of wij grote eters zijn, maar ik heb alle ingrediƫnten gebruikt en het ging op. Dat kwam vooral door mij zelf. Het valt me wel vaker op bij recepten dat ik het niet eens ben met het personenaantal wat erbij staat..
Nodig:
- 50 gr walnoten
- 250 gr courgette
- 250 gr winterwortel
- 2 eetl citroensap
- 3 eetl olijfolie
- 250 gr gemengde paddenstoelen (oesterzwammen, kastanjechampignons, shi-take), schoongemaakt en in stukken
- 2 teentjes knoflook
- mespuntje cayennepeper
- 3 lente-/bosuitjes, in stukjes van 2 cm
- 150 ml witte wijn
- 200 ml demi creme fraiche (ik heb gewone gebruikt, demi zit in bekertjes van 125 ml en gewone in bekertjes van 200 ml)
- 500 ml groente of kruidenbouillon (ik heb totaal 1 liter gemaakt, anders stond de groente lang niet onder water)
- 100 gr parmezaanse kaas
Bereiding:
- Rooster de walnoten in een hete droge koekenpan en zet dit apart
- Schaaf de courgette en wortel in dunne lange linten en besprenkel ze met citroensap
- Verhit de olijfolie en bak hierin de paddenstoelen met de knoflook en de cayennepeper ca 3 minuten
- Schep de bosuitjes erdoor en blus af met witte wijn
- Meng de creme fraiche erdoor en verwarm zonder te koken
- Kook de courgette en wortellinten intussen 2 minuten in de bouillon en giet af
- Verdeel de groentetagliatelle over de borden. Schep de paddenstoelensaus erover en bestrooi met de walnoten. Schaaf er krullen kaas overheen
EET SMAKELIJK!!!!
Maak jouw eigen website met JouwWeb