Week 48: Bijzondere smaken

     

Laat ik maar beginnen te zeggen dat ik redelijk goed ben in lekkere gerechten maken, maar niet zo goed in foto's maken. Dat blijkt ook wel weer uit het gerecht van deze week. Alleen is deze week ook gebleken dat ik niet altijd lekkere gerechten maak. Want om eerlijk te zijn hebben Sander en ik van dit gerecht 1.5 hap gegeten.
Nu wist ik wel dat ik niet van roquefort houd, dat is een franse blauweschimmelkaas. Maar ik dacht, in een recept is het vast lekker. Helaas dat was het dus niet...
Waarom ik het dan toch plaats op deze site zal je je afvragen. Om de simpele reden dat dit een website is waarin ik nieuwe gerechten uit probeer. En de ene keer is dat dus heel lekker en de andere keer dus niet. Ik geloof zeker dat als je wel van roquefort houdt, je het een heel lekker gerecht vindt.
En ik heb een stukje van de zoete aardappel geproeft (nadat ik eerst de saus eraf gehaald had) en die was ook heel lekker. Op de zak van de zoete aardappels staat ook 'voor de echte fijnproever'. En wellicht ga ik dit gerecht nog een keer maken maar dan met parmezaanse kaas of belegen kaas. De ingrediƫnten zijn trouwens voor 4 personen. Er staat bij het recept beschreven dat het een bijgerecht is en dat je er een salade bij kan maken. Ik heb geen salade erbij gemaakt en dacht in eerste instantie dat we er misschien wel 2 keer van zouden kunnen eten.....

 Nodig:
- 600 gr zoete aardappel, geschild en in dunne plakken (deze oranje aardappelsoort is heel hard, vergelijkbaar met knol, dus lastig te snijden, maar wel heel lekker)
- 1 zoete ui in dunne ringen
- 150 ml slagroom
- 50 ml droge witte wijn
- 200 gr roquefort
- 50 gr gepelde walnoten, grof gehakt

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden (in dit geval moet je dit ook direct doen)
- Verdeel de aardappelplakken en uienringen over de ingevette ovenschaal
- Bestrooi licht met zout en peper
- Klop de slagroom en wijn door elkaar en giet dit gelijkmatig in de ovenschaal
- Schud even met de schaal zodat alles zich goed vermengt
- Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet ca 30 minuten in de oven
- Neem de schaal uit de oven en verwijder de aluminiumfolie
- Verdeel de roquefort en walnoten erover en bak nogmaals ca 20 minuten in het midden van de oven tot de bovenkant mooi bruin in

EET SMAKELIJK!!

Maak jouw eigen website met JouwWeb