Week 43: Tiramisu anders
Ik ben een enorme tiramisu liefhebster! Meestal is dat de keuze als ik in een restaurant een nagerecht moet bestellen. Hoe vol ik ook zit, voor tiramisu is er altijd plek. En aangezien Sander een grote aardbeien en chocoladeliefhebber is, was er bijna geen twijfel of dit gerecht wel in de smaak zou vallen.
De foto is niet heel duidelijk, maar dat zegt helemaal niets over de smaak! Wat ongelooflijk super lekker was dit! Het was een recept voor 4 personen, maar aangezien ik zo blij werd van de ingrediënten heb ik gekozen voor een licht hoofdgerecht en dus alle ingrediënten gebruikt! En het ging allemaal op!!
Ik wilde nog een foto maken toen het gerecht op mijn bord lag, maar dat zag er helemaal niet uit. Waarschijnlijk komt dit omdat ik magere kwark i.p.v. volle kwark heb gebruikt. (Soms ben ik een beetje eigenwijs)
Opvallend bij de ingrediënten vind ik wel amandelkoekjes. Lange vingers mag ook staat er, maar dat lijkt mij er toch iets minder lekker bij. Aangezien er ook amandellikeur in gaat. Oh wat vervelend, ik heb een fles amaretto voor dit gerecht moeten kopen. En oh oh oh wat is dat toch een lekker drankje!
Maar amandelkoekjes zijn dus heel lastig te krijgen. Na 3 supermarkten te zijn afgeweest ben ik uiteindelijk geslaagd bij Albert Heijn. Het heet dan 'amandelbrood' en is van 'Jules deStrooper'. Staat wel gewoon bij de andere koekjes.
Wil je zelf ook je vingers aflikken bij dit gerecht? Hier het recept
Nodig:
- 400 gram aardbeien
- 1 eetl. balsamicoazijn
- 1 vanillestokje, opengesneden
- 500 gram volle kwark
- 2 eetl. amandellikeur
- 200 ml sterke koffie
- 100 gr amandelkoekjes of lange vingers
- 50 gr pure chocolade, geraspt
Bereiding:
- Houdt 4 aardbeien apart voor de garnering
- Maak de andere aardbeien schoon en halveer ze. Doe ze in een bak en besprenkel ze met balsamicoazijn
- Schraap het merg uit het vanilestokje. Klop de kwark los met het vanillemerg
- Meng de amandellikeur met de koffie en doop de amandelkoekjes hierin. Leg ze op de bodem van de schaal
- Verdeel de aardbeien over de koekjes
- Schep een laag kwark over de aardbeien
- Bestrooi de kwark met chocolade
- Herhaal deze stappen en eindig met een laag kwark
- Zet de tiramisu 30 minuten in de koelkast
- Strooi voor het serveren de rest van de chocolade erover en garneer met aardbeien
EET SMAKELIJK!!!!
Maak jouw eigen website met JouwWeb