Week 39: Volledig uit eigen tuin

          

Zoals jullie misschien wel weten ben ik erg trots op mijn tuin! Ik geniet ervan hoe planten groeien en om dit proces van heel dichtbij te mogen meemaken. Dus je kan je voorstellen dat ik heel trots ben op het gerecht van deze week! De salade is namelijk volledig met ingrediënten uit mijn eigen tuin!

De salade ligt op een bedje van rucola. En verder zit er tomaat en komkommer in. De kruiden die ik gebruikt heb zijn bieslook en peterselie. En gelukkig kon ik nog wat laatste blaadjes van de basilicum gebruiken. Het is me weer niet gelukt om de basilicum levend te houden... De smaak van de salade was erg lekker! Alhoewel ik wel moet zeggen dat ik de komkommer wat waterig vond smaken. Maar dat komt misschien ook omdat het een kleine komkommer was. En ik geen geduld had om de komkommer nog groter te laten groeien.

Omdat jullie waarschijnlijk ook op mijn site komen om ideeën op te doen om zelf een lekker gerecht op tafel te zetten, heb ik besloten bij de salade een nieuw gerecht te maken, gevulde schnitzel. Het was niet zoveel werk om de schnitzel te maken en ik vind het voordeel van een ovengerecht dat je de overige spullen alvast kan opruimen. In het recept staat dat de schnitzel 30 minuten in de oven moet, maar toen ik hem ging snijden was die nog niet gaar. Dus vervolgens de gesneden schnitzel weer terug in de schaal gedaan en nog een kwartiertje in de oven gezet.
Ik vond het gerecht erg lekker, vooral met de saus erbij. Anders is het een beetje droog. In het recept staat dat er pistachenoten in moeten, maar ik heb een mix van amandelen, walnoten en pijnboompitten gebruikt. Want die had ik nog in de kast liggen.

Nodig:
- ongepaneerde varkensschnitzels
- 120 gr gehakt
- 1 theel. gehaktkruiden
- 2 lente-/bosuitjes in ringetjes
- 1 ei, losgeklopt (in het recept voor 4 personen staat ook 1 ei)
- 2 eetl. gepelde pistachenoten, grof gehakt
- 100 ml droge witte wijn (ik heb Chardonnay, Jacob's creek 2012 gebruikt)
- 15 gr ijskoude boter in blokjes

Bereiding:
- Leg de schnitzels tussen 2 stukken vershoudfolie en sla ze met de deegroller platter. Bestrooi ze met zout & peper
- Meng het gehakt met de kruiden, bosui, ei en nootjes en kneed het tot een glad mengsel
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Verdeel het gehakt over de schnitzels en rol ze losjes op
- Verpak de schnitzels in aluminiumfolie en leg ze in een ovenschaal
- Giet de wijn erlangs en bak de pakketjes 30 min in de oven
- Neem de pakketjes uit de schaal en kook het vocht even op
- Roer er op lage stand de boter door
- Snijdt de schnitzelrolletjes in dikke plakken en schep er wat saus over

EET SMAKELIJK!!!