Week 47: Heerlijke koekjes
Voor deze week heb ik een eigenlijk geen gerecht gemaakt, maar wel iets heel lekkers voor bij de koffie. Het zijn namelijk pistachekoekjes.
Het is een heel gemakkelijk gerecht om te maken. Alleen pistachenootjes pellen is heel veel werk. Ik had namelijk een zakje bij de Plus gekocht. Nu stond ik van de week bij de kaas/notenboer en daar verkopen ze dus ook gepelde pistachenoten. Dat had ik eerder moeten weten...
Nu zat er wel extra veel liefde in, zullen we maar zeggen.. Ik heb er 11 gemaakt, terwijl in het recept 12 koekjes staat. Maar ze waren ook best wel groot geworden, kennelijk rijst het toch ook al zit er geen zelfrijzend bakmeel in. Nu was mijn bakplaat niet groot genoeg voor 11 koekjes, dus heb ik het in 2 series gemaakt, wat ook prima te doen is. Ze zijn nog een beetje zacht als je ze uit de oven haalt, maar ze koelen snel af en worden dan ook hard.
Ik heb veel mensen kunnen laten smullen van deze koekjes. Sander had zijn beste vriend op bezoek en beide smulden ze ervan. En ik ging logeren bij Leo & Irma en uiteraard heb ik een paar koekjes mee genomen. Zij vonden het ook lekker. En toen ik weer thuis kwam en nog een koekje wilde eten waren ze op! Zo lekker waren ze. En niet alleen dezelfde dag dat je ze gebakken hebt, maar ook nog 2 dagen later.
Nodig:
- 4 eiwitten
- 200 gr suiker
- 20 gr cacaopoeder
- 20 gr bloem (ik heb tarwebloem gebruikt)
- 100 gr gepelde pistachenoten, fijngehakt
- 100 gr pure chocolade
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Klop de eiwitten stijf en voeg geleidelijk de suiker toe
- Zeef de cacao en de bloem erboven en schep samen met 3/4 van de pistachenoten rustig door
- Meng alles goed
- Schep met een lepel langwerpige hoopjes beslag op de bakplaat (Ik heb geen bakplaat maar gebruik een rooster met bakpapier, dat werkt ook heel goed)
- Bak de koekjes in ca 15 minuten gaar in de oven (ik heb ze 20 minuten in de oven gehad)
- Laat de koekjes afkoelen op een rooster (dit gaat best wel snel)
- Smelt chocolade au bain marie (ik doe dit in de magnetron wat ook prima kan)
- Doo de koekjes aan beide kanten eerst in de chocolade en bestrooi daarna met pistachenootjes
- Laat opstijven op het bakpapier
EET SMAKELIJK!!!!
Maak jouw eigen website met JouwWeb