Week 10: Taart mee op vakantie

  

De meeste nieuwe gerechten maak in het weekend omdat ik dan de meeste tijd heb. Deze week was dat geen optie, omdat ik een weekend weg ben met Sander, mijn ouders en schoonouders in een huisje in Duinrell.
En omdat ik geen zin heb om dan uren in de keuken te staan besloot ik om iets lekkers voor bij de koffie mee te nemen.
Het werd deze chocolade-truffeltaart. En dat viel goed in de smaak. Alhoewel de meeste vonden dat er te weinig chocolade-smaak aan zat, ik was het daar niet mee eens. Mijn schoonmoeder vond de frambozen iets te zuur, ik denk dat deze taart ook werkt met aardbeien. Ik vond juist de combinatie van chocolade, noten en frambozen erg lekker.
Mijn moeder vond de taart iets te droog, zij was de enige die er zo over dacht. Ze heeft bij haar 2e stukje er wat chocoladepasta op gedaan. Zelfs mijn schoonvader vond de taart lekker, terwijl hij nooit een taartje neemt.
We waren het allemaal erover eens dat de frambozen en noten niet goed waren verdeeld. Sander had bij zijn 1e stukje 2 noten en bij zijn 2e stukje meer dan 5!
Het is een gemakkelijke taart om te maken en nog belangrijker, goed te vervoeren! Ik heb hem wel in de vorm vervoerd.
En het recept heeft gelijk, we hebben er 10 stukken uit kunnen halen!!

Nodig:
- 300 gr pure chocolade
- 2 bakjes hazelnoten (a 100 gr)
- 1 sinaasappel, schoongeboend
- 175 gr. boter, op kamertemperatuur
- 125 gr rietsuiker (ik heb gewone witte suiker gebruikt)
- 3 eieren
- 175 gr. bloem, gezeefd
- 2 tl. bakpoeder
- 200 ml slagroom
- 2 bakjes frambozen (a 125 gr)
- ingevette springvorm (24 cm)

Bereiding:
- Verhit een koekenpan zonder boter of olie en rooster hierin de hazelnoten goudbruin. Schud regelmatig, ze kleuren snel!
- Laat de hazelnoten afkoelen en hak grof
- Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Gebruik een verse sinaasappel, die van mijn was wat ouder en dat raspt heel irritant
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Klop de boter en de boter met de mixer luchtig
- Klop één voor één de eieren erdoor
- Smelt de chocolade au bain marie of zoals ik altijd doe in de magnetron; dan wel regelmatig de chocolade doorroeren
- Voeg de gesmolten chocolade en de sinaasappelrasp bij het botermengsel
- Meng de bloem met de bakpeder en spatel dit door het botermengsel
- Voeg de slagroom toe
- Spatel de hazelnoten en frambozen door het beslag of doe dit bij de volgende stap
- Schep het beslag in de springvorm. Of doe een beetje beslag in de springvorm, dan de hazelnoten en frambozen en herhaal dit tot het beslag en de frambozen en hazelnoten op zijn. Ik denk dat je zo een betere verdeling krijgt
- Bak de taart in ca 50 minuten in het midden van de oven
- Laat de taart in de springvorm afkoelen

EET SMAKELIJK!!!!