Week 36: Geduld is een schone zaak

Zoals jullie misschien al weten heb ik weinig geduld. En dat is nou net iets wat bij eten bereiden soms heel belangrijk is. Bij eten bereiden heb ik er ook niet zo'n moeite mee. Als het gaat om mijn tuin is het een heel ander verhaal. Zodra ik zaadjes plant, hoop ik dat ik de week erna al eigen groente zou kunnen eten. En ik weet natuurlijk ook wel dat dát niet kan, maar hopen mag altijd toch?
Een mooi voorbeeld hiervan is mijn paprikaplant. Ik weet dat er 3 kleuren paprika's bestaan, groen geel rood. Persoonlijk vond ik altijd de gele het lekkerste. En ik dacht altijd dat een paprika eerst groen, dan geel en dan rood werd. Dus toen ik mijn paprika's aan mijn plant zag groeien en ze mooi groen waren, verwachtte ik dat het niet zo lang meer zou duren voordat ze geel zouden worden. Maar dan heb je dus heel veel geduld nodig. Ik kan natuurlijk even op wikipedia kijken hoelang dit proces duurt, maar dat doe ik niet. Ik vind het leuker om dagelijks even in mijn tuin rond te lopen en extra blij te worden als er groente is verkleurd.. Alleen mijn groene paprika wilde maar niet verkleuren....hoeveel geduld moet ik nog hebben??

Ik werd extra blij toen ik het weekrecept voor deze week doorlas. Daar moeten namelijk groene paprika's in!!!! Jippie!! Het wachten op de gele paprika is klaar, ik pluk gewoon 2 groene paprika's! Het recept is voor 4 personen en daar staat 2 groene paprika's, maar omdat ze nog niet zo groot zijn kies ik voor ons tweeën ook voor 2 paprika's.

In het recept zit ook venkel, een groente die ik eigenlijk niet ken. Ik moest zelfs op de markt vragen welke het was! Toen ik de venkel sneed rook ik vooral anijs. En dat is waar ik niet zo van hou. Maar goed, het recept zegt het, en misschien vind ik het nu toch lekker. Gelukkig is in het gerecht de anijsgeur een stuk minder dan bij de rauwe venkel en was het een lekkere toevoeging.

Ik heb ook wat basilicum toegevoegd, dat vond ik bij het gerecht passen. En zolang mijn plantje nog leeft maak ik er gebruik van. Ik denk trouwens dat het plantje niet zo lang meer leeft...hij vertoont al aftakelingsverschijnselen... Ik vroeg nog op de markt hoe je het beste een basilicumplantje kan verzorgen. Die mevrouw zei dat het één van de makkelijkste plantjes is, alleen af en toe een beetje water.....Ze snapte niet dat het mij niet lukte.....grrrrr...

Bij dit gerecht had ik rösti-aardappels en een worstje gemaakt. Het worstje was eigenlijk niet nodig en hebben we dus ook bijna niet gegeten. De groentes waren zo lekker en meer dan voldoende. Vooral de combinatie van groente samen met de geitenkaas maakten dit gerecht zeker voor herhaling vatbaar! De zonnebloempitten zijn lastig te krijgen. En ik was ze ook nog vergeten te roosteren. Ik denk dat als je pijnboompitten in huis hebt, en deze even roostert, dit er ook heel goed bij smaakt!!
Je leest trouwens in de beschrijving dat je een bakplaat nodig hebt. En die heb ik niet. Daarom heb ik alle groente gesneden, kruiden en wat olijfolie toegevoegd, in een schaal gedaan en goed gehusseld. Vervolgens alles in de ingevette ovenschaal gedaan.

Nodig:

- 1 aubergine
- 1 venkelknol
- 2 kleine rode uien
- 2 kleine groene paprika's
- 2 tomaten
- 1 eetl gedroogde Provencaalse kruiden
- 100 gr zachte geitenkaas
- 30 gr geroosterde zonnebloempitten
- basilicum
- bakplaat, ingevet

Bereiding:

-Verwarm de oven voor op 220 graden
- Snijdt alle groente, behalve de tomaten, in ronde plakken van gelijke dikte en leg ze op de bakplaat.
- Halveer de tomaten horizontaal en leg ze op het snijvlak tussen de groente
- Bestrooi de groente met zout, peper en provencaalse kruiden.
- Besprenkel alles met olijfolie
- Rooster de groente in het midden van de oven in 15-20 minuten gaar en bruin
- Laat afkoelen tot lauwwarm en schep de groente op een platte schaal
- Verkruimel de geitenkaas erover en strooi de zonnebloempitten erover

EET SMAKELIJK!!!!